Stichting tot hier en niet verder.

Stichting tot hier en niet verder.

Even boodschappen doen. Met dochtertje Noor naar de speeltuin. Voor Rosalinda Neele (26) uit Tholen is het allemaal niet zo simpel. Ze lijdt sinds twee jaar aan MS. Vriendinnen hebben een stichting opgezet om geld in te zamelen voor een stamcelbehandeling in Mexico.
Mano Amica heeft de Stichting tot hier en niet verder gesteund door middel van €1.000 over te maken voor de zieke  Rosalinda Neele.
Woorden van Rosalinda  (bron https://tothierennietverder.nl/) :
,,Ik ben nog maar vrij kort ziek, maar de ziekte uit zich progressief”, schrijft ze op haar facebookpagina. ,, Als het op deze manier doorgaat, beland ik vrij snel in een rolstoel en uiteindelijk in een verzorgingstehuis. Op die manier zal MS mij kapot maken.”

Rosalinda Neele met haar dochtertje Noor en partner Tim.

Rosalinda Neele met haar dochtertje Noor en partner Tim. © Privécollectie Rosalinda
Rosalinda weet dat MS nog steeds een ongeneeslijke ziekte is. Kortgezegd tast de ziekte het centrale zenuwstelsel aan. Hierdoor kunnen problemen ontstaan met lopen, voelen en zien.
,,Ik heb de afgelopen tijd zoveel moeten inleveren. Mijn wereld wordt steeds kleiner. Ik haat het dat als Tim thuiskomt van zijn werk, ik hem moet vragen of hij alsjeblieft nog om boodschappen wil. Als ik overdag naar hem app dat ik een paar dingen heb afgewassen, noemt hij me een bikkel… Met Noor even naar de speeltuin gaan zou compleet normaal moeten zijn, maar als ze wegrent kan ik haar niet meer zien, laat staan bijhouden. Halverwege een rondje door de Intratuin weigeren m’n benen. Een simpele afspraak met vrienden moet ik vaak cancelen. Voorbeelden van hoe het leven nu is. Het lijkt alsof ik op een op hol geslagen trein zit.”
Stamcelbehandeling
Hoop is er wel. Door middel van stamcelbehandeling. Die komt er op neer dat het immuunsysteem gereset wordt. Ontstekingscellen zullen dan niet langer de hersenen aanvallen, zoals het geval is bij mensen met een actieve vorm van MS. Rosalinda: ,,Helaas doet Nederland niet mee met de trials voor deze behandeling. Onder andere in Rusland, Mexico, Singapore, Israël en India zou ik wel terecht kunnen om deze behandeling te laten uitvoeren.
Door criteria van de klinieken in deze landen kan ik alleen terecht in Mexico, waar op 15 oktober 2018 een plaatsje voor me gereserveerd is. Aan dit verhaal zit een hele grote maar. Deze behandeling wordt dus niet vergoed. Daarvoor is geld nodig, heel veel geld: zo’n 75.000 euro. Ik kan dit helaas niet zelf betalen en daarom hebben mijn vriendinnen Cynthia Machielse, Mandy de Boer en Renske Smidtman de stichting ‘Tot hier en niet verder!’ opgericht. Deze naam is gekozen omdat de stamcelbehandeling MS niet zal genezen, maar er is wel een kans van tachtig tot negentig procent dat de ziekte wordt stopgezet. Ik ben een ieder die een donatie doet of op welke manier dan ook iets bijdraagt aan ons doel, eeuwig dankbaar.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *