Duofiets voor ouderen

Duofiets voor ouderen

Duofiets is er, maar blijft nog in de stalling Huijbergen spaart 8 mille bij elkaar Met trots toonden Peter en Monique van Heijst uit Huijbergen gistermiddag de bij elkaar gespaarde duofiets voor ouderen in het dorp. Helaas kan er nog niet op gefietst worden vanwege de coronacrisis.
Met trots toonden Peter en Monique van Heijst uit Huijbergen gistermiddag de bij elkaar gespaarde duofiets voor ouderen in het dorp. Helaas kan er nog niet op gefietst worden vanwege de coronacrisis…

Het echtpaar begon vorig jaar juli samen met dorpsgenoot Kees Sinjorgo een inzamelingsactie voor een duofiets. Een duofiets is een vervoermiddel voor twee mensen die naast elkaar zitten. Mensen die slecht ter been zijn, kunnen zo nog samen met iemand fietsen.

Monique van Heijst is nog steeds onder de indruk van de vele Huijbergse verenigingen die acties op touw hebben gezet om geld in te zamelen voor de duofiets. ,,Dit is een project voor en door Huijbergen”, zegt ze. ,,Er moest 8000 euro ingezameld worden en het is fantastisch dat dit is gelukt.”

Ze steekt ook de loftrompet over Mano Amico, een stichting die is opgezet door Huijbergenaar Gio Cleophas, die ondersteuning biedt aan mensen die zich inzetten voor het maatschappelijk belang. ,,Ook een rijwielhandel uit Hoogerheide ondersteunde ons en gaf een fikse korting op de aanschaf van de fiets. De fietsenhandel zorgt vijf jaar lang voor gratis onderhoud.”

Van Heijst zegt dat ze nog steeds doorgaat met geld inzamelen. ,,Dit is voor de verzekering en voor onvoorziene reparatiekosten.”

Het echtpaar is nog op zoek naar iemand die zich bezig gaat houden met de reserveringen voor de duofiets. ,,Daarnaast zijn vrijwilligers welkom die met de duofiets willen rijden.”

Helaas kan door de coronacrisis nu nog geen gebruik gemaakt worden van de fiets. ,,Wel willen we proberen om per 1 mei de fiets te verhuren aan echtparen van wie een van hen slecht ter been is”, zegt Peter van Heijst. Hij hoopt dat de komende zomer de fiets beschikbaar is voor iedereen die daar behoefte aan heeft.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *