Sprookjesachtig cadeau voor Mex, Manon en Martin

Sprookjesachtig cadeau voor Mex, Manon en Martin

Sprookjesachtig cadeau voor Mex, Manon en Martin

STEENBERGEN – Samen thuis kerst vieren, was het mooiste cadeau dat Manon, Martin en Mex zich konden wensen. Die wens kwam uit en als kers op de taart wachtte hen vanmorgen zelfs nog een extra verrassing. Uit naam van de stichting Mano Amica mocht Jeffrey Verdult uit Bergen op Zoom het gezin namelijk een lang weekend Efteling aanbieden.
De stichting Mano Amica is een stichting zonder winstoogmerk die hulp aan derden biedt. De steun is over het algemeen kleinschalig en regionaal of lokaal gericht. Jeffrey Verdult verbond zijn naam aan de stichting ter gelegenheid van de Nijmeegse Vierdaagse die hij in 2019 voor de vierde keer voltooide. Al twee keer eerder liep hij de Vierdaagse voor een goed doel. Dit keer koos Verdult voor Mano Amica: “In overleg met de stichting kon ik zelf bepalen naar welke projecten of mensen het geld ging. Ik las het verhaal van Mex op Facebook en ik werd erdoor geraakt.”
Dit alles deed Jeffrey, na overleg met zijn eigen kinderen, besluiten een deel van het geld te gebruiken om Mex en zijn ouders een mini-vakantie te gunnen. De rest van het sponsorgeld (in totaal 2000 euro) zette hij in voor kerstdiners voor eenzame en alleenstaande mensen en voor de schenking van een nieuwe fiets aan een alleenstaande moeder.
Verdult hoopt dat het gezin, samen met nog drie andere personen naar keuze, binnenkort al in de gelegenheid is om naar het sprookjespark te gaan. “De gezondheid van Mex is daarbij natuurlijk leidend, maar zodra het kan, is één telefoontje genoeg om de zaak in werking te stellen.”
Hoewel de tweejarige Mex het tijdens de overhandiging van de cheque vooral heel druk had met het rollend verkennen van de woonkamer, toonden zijn ouders zich blij verrast met het cadeau. “Ik vind het echt supertof,” is de eerste reactie van moeder Manon. Ook vader Martin is geraakt door het gebaar: “Toch kan ik het niet helpen dat ik op zo’n moment ook realiseer dat dit gebeurt omdat er iets aan de hand is met Mex. Het is heel bijzonder dat mensen dit voor ons willen doen en ik krijg er ook echt een warm gevoel van, maar het is confronterend.”
In de tussentijd is het gezin Stoel-Van Treijen zelf ook druk bezig voor het goede doel in de vorm van de stichting HomeRide. Deze stichting organiseert jaarlijks een sponsortocht ten behoeve van de Ronald McDonald logeer- en vakantiehuizen. Team ‘To the Mex’ is met een opbrengst van € 4.500,- inmiddels hard op weg om het benodigde startbedrag van € 7.000,- binnen  te slepen.
Dit gebeurt onder meer aan de hand van vele activiteiten zoals bijvoorbeeld de verkoop van Koek en Zopie tijdens de kerstboomverbranding in Nieuw-Vossemeer. Dit evenement staat aanstaande zaterdag 4 januari vanaf 19.15 uur te gebeuren op het evenemententerrein aan de Veerweg.
Wie team ‘To the Mex’ wil sponsoren, kan dat doen via de link: https://homeride.nl/nl/teams/mex.

BRON : www.kijkopsteenbergen.nl/sprookjesachtig-cadeau-voor-mex-manon-en-martin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *